Wanneer ga je naar de autosloperij toe?

Geplaatst door

Als jij schade hebt opgelopen aan je auto, boot en/of machine dan kan je in deze gevallen naar de autosloperij toe. Dit is vaak als de reparatie duurder is dan de dagwaarde van het voertuig. Of als je de keuringen niet meer kan halen waardoor je niet meer met je voertuig mag rijden en niet meer mag gebruiken. Bij de sloperij kunnen ze ervoor zorgen dat onderdelen gerecycled worden tegen een kleine vergoeding aan voor jou Maar dit houd van meerdere dingen af.

Waar heb jij profijt van als je naar de autosloop gaat?

Als jij naar de autosloop gaat bespaar je veel van je eigen tijd en ben je sneller van je auto af. Ook krijg je een vergoeding terug voor het inleveren. Als je een auto inlevert wordt deze van jouw naam afgehaald. Dit gebeurt alleen als jij 100 procent weet dat het bedrijf goedgekeurd is door de RDW. Hierbij stopt ook de lopende belasting en verzekeringen voor jouw op de auto. Daarna gaan ze het aantal kilogrammen oud ijzer wegen en de herbruikbare onderdelen uit de auto verwijderen en schoonmaken. Hiermee krijg je een nog wat hogere vergoeding, omdat het bedrijf dit kan inleveren en kan doorverkopen. Het bedrag is meestal tussen de 100 en 300 euro, maar dit kan regelmatig nog afwijken. Het klinkt misschien weinig, maar jouw auto is in een situatie dat de auto of niet meer mag rijden en dus niet door de keuring kan komen of total loss is. Of als je reparatie te duur zou zijn.

Hoe bepaal jij de beste autosloperij?

Dit kun je via meerdere dingen controleren. Het belangrijkste is eerst om zeker te weten dat het bedrijf erkenning heeft bij Rijksdienst voor het wegverkeer, de RDW. Als dit het geval is weet je zeker dat je sloopauto van jouw naam wordt geschreven en dus de verzekeringen en de btw stop wordt gezet. Ook kun je kijken op de sites over wat vorige klanten aangeven bij de reviews. Meestal staat hier nuttige informatie en heb je een duidelijk beeld over wat je kan verwachten. Hoe beter de reviews, hoe sneller dit natuurlijk een persoon zoals jouw aantrekt. Ook is het belangrijk voor mensen dat een bedrijf klantvriendelijk is en dit kan je meestal wel terug vinden in de reviews en aan het aantal sterren kun je de tevredenheid zien.