autodemontage

Waarom autodemontage laten doen door sloperij?

Geplaatst door

Autodemontage is handig voor als je een sloopauto hebt, omdat je niets anders kunt doen met een sloopauto. Je kunt natuurlijk de auto online verkopen door middel van een advertentie, maar dit kan letterlijk maanden duren. Mensen zitten namelijk niet te wachten op een sloopauto en dat is logisch. Een auto is een sloopauto wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van je voertuig. Het is dan niet financieel verstandig om de auto te laten maken en daarom kun je deze beter verkopen. Je auto naar de sloperij brengen voor autodemontage is daarom een verstandige keuze. Maar wat zijn de voordelen van een auto naar de sloperij brengen? En wat doen ze precies? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over autodemontage, lees het daarom eens grondig door

Voordelen van auto naar sloperij brengen

Je auto naar de sloperij brengen voor autodemontage, is altijd verstandig. Een sloperij heeft veel ervaring op het gebied van autodemontage en doet dit ook op een duurzame manier. Een sloperij sloopt een auto op een duurzame manier, als deze erkend is door het ARN. Daarnaast krijg je ook een kleine vergoeding voor je sloopauto en is dit altijd rond de 100 euro. In sommige gevallen komen ze de auto ook bij je thuis ophalen, maar gaat dit wel af van je vergoeding. De sloperij moet ook erkend zijn door het RDW, hierdoor kunnen ze een vrijwaringscode regelen voor je voertuig. Op deze manier staat deze niet meer op je naam en hoef je hiervoor geen belasting meer te betalen. Bij het zoeken naar een geschikte sloperij, is het altijd belangrijk dat je kijkt naar de RDW en ARN erkenning.

Hoe werkt autodemontage

Autodemontage ziet er eenvoudig uit, maar dat is het niet en moet echt gedaan worden door een expert. Een sloperij is een expert op het gebied van autodemontage en weet precies hoe ze de sloopauto moeten verwerken. Zo worden alle vloeistoffen uit het voertuig gehaald en gevaarlijke stoffen zoals de accu. Ze halen de bruikbare onderdelen uit het voertuig en slaan deze op in een groot magazijn. De onderdelen verkopen ze door aan andere klanten en hiermee maken ze natuurlijk winst. Als de auto geen toegevoegde waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. De afvalstoffen hiervan worden verder verwerkt door het ARN, zodat het proces duurzaam blijft.