Waarom moet jouw auto naar de sloop

Geplaatst door

Heb jij jouw auto in de prak gereden of heeft iemand anders voor veel schade gezorgd bij jouw auto. Dan moet de auto opnieuw gekeurd en bekeken worden. Komt de auto niet door de keuring heen dan moet je de auto weer laten repareren, maar die kosten kunnen heel hoog zijn. Zijn de kosten zo hoog dat de dagwaarde lager ligt dan de reparatiekosten dan moet jouw auto verkocht worden of naar de autosloop gebracht worden. Dit betekent niet dat je auto helemaal gesloopt word. Maar dit houd in dat de auto helemaal uit elkaar wordt gehaald en de belangrijke onderdelen worden hergebruikt. Hoe dat in zijn werk gaat, ga we je uitgebreid uitleggen.

De auto uit elkaar halen

Als jouw auto naar de sloop moet, denken vaak veel mensen dat de sloop heel slecht en grof is.

Maar dat is helemaal niet zo. Wat ze daar doen is niets meer dan een auto demonteren. Een auto demonteren betekent dat ze de auto helemaal uit elkaar halen en de onderdelen sorteren in groepen. Je hebt een groep met herbruikbare onderdelen dat zijn de onderdelen die van een auto afkomen die nog heel goed zijn voor de tweedehands verkoop. Andere onderdelen die zijn gevaarlijk zoals de benzine en de olie en natuurlijk de accu die worden er voorzichtig uitgehaald en naar een afvalfabriek gebracht. Dan heb je nog de groep met de recyclebare onderdelen. Dat zijn de onderdelen die niet meer hergebruikt kunnen worden, maar die nog wel gerecycled kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld oud ijzer en onderdelen die stuk zijn.   

Wat gebeurd er met de rest van de auto

Als het demonteren gebeurd is, blijft er een deel van de auto over die dus echt nergens meer goed voor is. Dit deel wordt weer naar een ander bedrijf gebracht waar ze meerdere van deze halve auto’s samenpersen. Dit wordt daarna weggebracht en weggegooid.  

Hoe krijg je de auto daar en de vergoeding

Veel mensen vragen zich af als je auto helemaal stuk is hoe je de auto dan bij de autosloop krijgt. Veel autosloperijen kunnen de auto thuis voor je ophalen zodat jij geen moeite hoeft te doen om de auto te brengen. Het huren van een auto sleep wagen is namelijk heel moeilijk om te regelen voor maar een auto. Als je hem wilt laten ophalen kan het zijn dat er wat van de vergoeding af gaat. De vergoeding die je krijgt, is sowieso al niet heel hoog de vergoeding ligt meestal rond de 150 en 900 euro.